Logotip Catosfera 2020

NOTA DE PREMSA: La Catosfera 2020 aborda la conjunció entre comunicació i Internet en àmbits com l’humor, el periodisme o el SEO

Les jornades se celebraran els propers 5, 6 i 7 de novembre a l’Auditori Josep Irla i també es podran seguir en línia

NOTA DE PREMSA: La Catosfera 2020 aborda la conjunció entre comunicació i Internet en àmbits com l’humor, el periodisme o el SEO

La Catosfera 2020 aborda la conjunció entre comunicació i Internet en àmbits com l’humor, el periodisme o el SEO

  • Periodistes com Jair Domínguez, Xavier Graset, Ana Polo i Mariola Dinarès, el director d’El Jueves Guille Martínez-Vela o la guionista d’humor Júlia Cot són algunes de les personalitats convidades d’aquesta edició
  • Les jornades se celebraran els propers 5, 6 i 7 de novembre a l’Auditori Josep Irla i també es podran seguir en línia
  • Aquest any s’organitza una taula rodona sobre l’impacte del covid-19 en els mitjans de comunicació

 

 

Girona, 20 d’octubre del 2020 · La Catosfera, el cicle de debats en profunditat i xerrades sobre les novetats tecnològiques i del món d’Internet i la comunicació a Catalunya celebrarà la seva dotzena edició els propers 5, 6 i 7 de novembre a l’Auditori Josep Irla, com ja és habitual des que se celebra a la ciutat de Girona. En el marc del covid-19, aquest any també es podran seguir totes les jornades en línia. Les xerrades d’enguany presenten un programa divers que posarà el focus en àmbits com el tractament de l’actualitat en clau d’humor i l’ús d’aquest registre a les xarxes socials, youtubers en defensa del català a la xarxa, el SEO o l’impacte del covid-19 en el periodisme.

“Amb la pandèmia les noves tecnologies s’han fet més presents que mai en el nostre dia a dia. A Girona tenim clar que hem de pujar en aquest tren, i que hem d’entrar en la quarta revolució industrial, que serà la digital i tecnològica. Ja fa sis anys que acollim la Catosfera, un espai de debat i reflexió sobre Internet i sobre com encarem els reptes de futur com a societat. Aquest any s’hi tornaran a tocar temes molt actuals, com el de la revolució entre comunicació i humor, ara que el que ens cal és que ens arrenquin un somriure davant aquests moments tan durs”, afirma l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Per la seva banda, el director de la Catosfera, Joan Camp, explica que “aquesta edició hem volgut tenir un cartell potent i fort que ens permeti estar informats de com està l'actualitat en l'àmbit dels mitjans i la tecnologia en clau catalana. Volem que les jornades siguin un punt de trobada de la Internet catalana, que aquest any serà més virtual que mai, però continuarà sent trobada”.

Programació 2020

La inauguració de la Catosfera serà el divendres 6 de novembre (18.30h) amb una taula rodona sobre comunicació i humor que porta per títol: “Informar des de l’humor. Els límits de l’humor a la xarxa”, en la qual intervindran el periodista i guionista Jair Domínguez, la periodista i humorista Ana Polo, la guionista especialitzada en humor Júlia Cot, actualment al programa “Polònia”, i el director de la revista satírica d’humor El JuevesGuille Martínez-Vela. La moderació de la taula anirà a càrrec de la periodista Mariola Dinarès, directora i presentadora del programa “Popap” de Catalunya Ràdio.

Abans, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró i Ferrer; i el director de la Catosfera, Joan Camp, faran la inauguració institucional de la present edició marcada pel context de la pandèmia. Dins d’aquest marc, aquesta edició ha hagut de suspendre la Catosfera.Edu, la proposta de la Catosfera adreçada a públic adolescent dels instituts de Girona.

La taula programada la tarda de dijous 5 (18.30h) està a càrrec de Canal Malaia, una xarxa de joves creadors i creadores a Youtube i Instagram, que fan infoentreteniment en català per defensar l’ús i difusió de la llengua a la xarxa. Amb el títol Canal Malaia. Youtubers per la difusió del català a la xarxa, els i les impulsores del projecte Juliana Canet, Bru Esteve, Clàudia Rius i Arnau Rius faran reflexions sobre la generació i la qualitat dels continguts en català a les xarxes socials. També modera la taula la periodista Mariola Dinarès.

El matí de dissabte 7 de novembre (9h) comptarà amb una proposta més especialitzada sobre posicionament web en català. L’auditori Josep Irla acollirà el SEODay, un matí de xerrades sobre diferents estratègies de posicionament SEO amb professionals de primer nivell com Marcos Herrera, Beatriz Guzmán, Ivan García, Noelia Regalado i Marc Cruells.

Per últim, la taula Periodisme en temps de covid-19. L’impacte de la pandèmia als mitjans de comunicació” de dissabte 7 (18.30h) tancarà la dotzena edició de la Catosfera. Els periodistes Xavier Graset, director i presentador del programa “Més 324” del canal informatiu 3/24; Francesc Canosa, director del magazín La Mira; Nausícaa Hernández, periodista de la Televisió de Girona; i Roger Tugas, periodista de Nació Digital, reflexionaran sobre els impactes de la pandèmia en l’exercici i l’agenda setting del periodisme. Georgina Ferri, periodista i directora gerent del Diari ARA, moderarà la taula.

Girona, ciutat de Catosfera

Girona acull per sisena edició consecutiva la Catosfera, el centre neuràlgic del debat català sobre comunicació i Internet en el marc d’una capital amb un sector tecnològic emergent molt potent. L’organització de la Catosfera valora molt positivament l’acollida que la ciutat de Girona fa d’aquestes jornades que ja són una cita imprescindible al calendari en el món de la comunicació i Internet del país.

Què és la Catosfera

La Catosfera està organitzada per una entitat sense ànim de lucre, Associació Catosfera i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, la Generalitat de Catalunya i amb el patrocini de Fundació .Cat, Internet Society, AMIC, Renfe, Co-Work Nexus, L’Hòstia i TeGust; i amb Catalunya Ràdio, el Diari Ara, Nació Digital i El Punt Avui com a mitjans oficials.

A partir d’una trobada de bloguers iniciada a Granollers el 2008, la Catosfera pren el seu nom definitiu l’any 2012 i evoluciona fins a esdevenir el punt de trobada anual dels sectors més emprenedors i actius de la Internet catalana. L’any 2015 es trasllada de la capital vallesana a Girona, al Centre Cultural La Mercè, on se celebra una primera edició gironina amb més de 40 ponents, una vintena d’activitats i la participació d’unes 500 persones físicament i prop de 200 per streaming. Des de fa quatre anys se celebra a l’Auditori Josep Irla, amb una gran afluència de públic tant in situ com virtualment. Enguany la Catosfera celebra el seu dotzè aniversari.

TOTA LA INFORMACIÓ A:

https://2020.catosfera.cat/

 

SERVEI DE PREMSA · CATOSFERA
LA TREMENDA

Laura Safont
laura@latremenda.coop / 638 345 649

Bàrbara Branco
barbara@latremenda.coop / 660 392 994

@LaTremendaCoop
www.latremenda.coop

Organitzador

Associació Catosfera
Associació Catosfera

Col·laboradors

Ajuntament de Girona
Ajuntament de Girona
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya

Patrocinadors

Fundació punt cat
Fundació punt cat
ISOC
ISOC
AMIC
AMIC
RENFE
RENFE
Cowork Nexus
Cowork Nexus
L'Hòstia
L'Hòstia
Tegust
Tegust

Mitjans oficials

Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio
ara
ara
Nació Digital
Nació Digital
El Punt Avui
El Punt Avui
LA MIRA
LA MIRA
Fibracat TV
Fibracat TV

Agraïments

Digitals Girona
Digitals Girona
Dobleseo
Dobleseo
Fundació Nord
Fundació Nord

Membre de

Cens d'entitats de foment de la llengua catalana
Cens d'entitats de foment de la llengua catalana