Logotip Catosfera 2020

NOTA DE PREMSA: La Catosfera 2020 se celebra per primera vegada íntegrament en línia els pròxims 5, 6 i 7 de novembre

L’edició d’enguany presenta tota la programació en streaming des de l’Auditori Josep Irla de Girona i amb la possibilitat d’interactuar amb les ponències en directe

Catosfera 2020

 

Girona, 4 de novembre de 2020. La Catosfera, el cicle de debats en profunditat i xerrades sobre les novetats tecnològiques i del món d’Internet i la comunicació a Catalunya, arrenca demà dijous la seva dotzena edició en format íntegrament virtual al llarg dels pròxims 5, 6 i 7 de novembre. Arran de les restriccions en el marc de la covid-19 a Catalunya, l’associació Catosfera manté tota la programació pel seguiment dels debats en línia, amb la possibilitat d’interactuar amb les personalitats participants en viu. Les ponències intervindran des de l’Auditori Josep Irla de Girona, ciutat que acull la Catosfera des de fa sis anys, però sense públic i amb les mesures de seguretat i higiene pertinents. Tota la programació es podrà seguir en línia des de la pàgina web de la Catosfera i el canal de Youtube.

 

Les xerrades d’enguany presenten un programa divers que posarà el focus en àmbits com el tractament de l’actualitat en clau d’humor i l’ús d’aquest registre a les xarxes socials, youtubers en defensa del català a la xarxa, el SEO, la identitat digital o l’impacte de la covid-19 en el periodisme.

La inauguració de la Catosfera serà el divendres 6 de novembre (18.30h) amb una taula rodona sobre comunicació i humor que porta per títol: “Informar des de l’humor. Els límits de l’humor a la xarxa”, en la qual intervindran el periodista i guionista Jair Domínguez, la periodista i humorista Ana Polo, la guionista especialitzada en humor Júlia Cot, actualment al programa “Polònia”, i el director de la revista satírica d’humor El JuevesGuille Martínez-Vela. La moderació de la taula anirà a càrrec de la periodista Mariola Dinarès, directora i presentadora del programa “Popap” de Catalunya Ràdio.

Abans, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró i Ferrer; i el director de la Catosfera, Joan Camp, faran la inauguració institucional de la present edició marcada pel context de la pandèmia.

La taula programada la tarda de dijous 5 (18.30h) està a càrrec de Canal Malaia, una xarxa de joves creadors i creadores a Youtube i Instagram, que fan infoentreteniment en català per defensar l’ús i difusió de la llengua a la xarxa. Amb el títol “Canal Malaia. Youtubers per la difusió del català a la xarxa”, els i les impulsores del projecte Clàudia Rius, Marc Lesan, Gal·la Martí i Arnau Rius faran reflexions sobre la generació i la qualitat dels continguts en català a les xarxes socials. També modera la taula la periodista Mariola Dinarès.

El matí de dissabte 7 de novembre (9h) comptarà amb una proposta més especialitzada sobre posicionament web en català. L’auditori Josep Irla acollirà el SEODay, un matí de xerrades sobre diferents estratègies de posicionament SEO amb professionals de primer nivell com Marcos Herrera, Nando Llorella, Ivan García i Marc Cruells. També divendres 6 de novembre a les 11h del matí hi haurà una taula especialitzada en identitat digital, amb el títol de “Com construir la teva marca a Internet”, amb professionals com Leti Rodríguez, Susana Pérez, Xevi Montoya i Anna Codina.

Per últim, la taula Periodisme en temps de covid-19. L’impacte de la pandèmia als mitjans de comunicació” de dissabte 7 (18.30h) tancarà aquesta dotzena edició virtual de la Catosfera. Els periodistes Xavier Graset, director i presentador del programa “Més 324” del canal informatiu 3/24; Francesc Canosa, director del magazín La Mira; Nausícaa Hernández, periodista de la Televisió de Girona; i Roger Tugas, periodista de Nació Digital, reflexionaran sobre els impactes de la pandèmia en l’exercici i l’agenda setting del periodisme. Georgina Ferri, periodista i directora gerent del Diari ARA, moderarà la taula.

ACCÉS A LA PROGRAMACIÓ EN LÍNIA

https://www.catosfera.cat/

 

SERVEI DE PREMSA · CATOSFERA
LA TREMENDA

Laura Safont
laura@latremenda.coop l 638 345 649

Bàrbara Branco
barbara@latremenda.coop l 660 392 994

@LaTremendaCoop
www.latremenda.coop

Organitzador

Associació Catosfera
Associació Catosfera

Col·laboradors

Ajuntament de Girona
Ajuntament de Girona
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya

Patrocinadors

Fundació punt cat
Fundació punt cat
ISOC
ISOC
AMIC
AMIC
RENFE
RENFE
Cowork Nexus
Cowork Nexus
L'Hòstia
L'Hòstia
Tegust
Tegust

Mitjans oficials

Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio
ara
ara
Nació Digital
Nació Digital
El Punt Avui
El Punt Avui
LA MIRA
LA MIRA
Fibracat TV
Fibracat TV

Agraïments

Digitals Girona
Digitals Girona
Dobleseo
Dobleseo
Fundació Nord
Fundació Nord

Membre de

Cens d'entitats de foment de la llengua catalana
Cens d'entitats de foment de la llengua catalana