Logotip Catosfera 2020

NOTA DE PREMSA: Centenars de persones segueixen la 12a edició de la Catosfera íntegrament en línia

Es van celebrar xerrades sobre youtubers en defensa del català, l’actualitat en clau d’humor, el SEO i el periodisme en temps de la covid-19

Catosfera 2020

L’edició d’enguany de la Catosfera, el cicle de debats sobre Internet i la comunicació a Catalunya, es va celebrar els dies 5, 6 i 7 de novembre íntegrament en línia i va aconseguir un seguiment de més d’un centenar de persones per cada taula de debat. Xerrades sobre youtubers en defensa del català, l’actualitat en clau d’humor, el SEO i el periodisme en temps de la covid-19 es van retransmetre en línia a través de la web i el canal de Youtube de la Catosfera, on ja es poden consultar les diferents sessions, amb la participació activa de les persones usuàries que van poder formular preguntes a totes les ponències.

Arran de les restriccions en el marc de la covid-19, aquesta 12a edició de la Catosfera es va celebrar a l’auditori Josep Irla de Girona sense públic, però això no va minorar els ànims i l’energia de cadascuna de les ponències. La taula de dijous 5 de novembre a càrrec dels i les youtubers de Canal Malaia, moderada per la periodista Mariola Dinarès de Catalunya Ràdio, va arrencar amb força i moltes rialles a l’escenari de l’auditori. Clàudia Rius, Marc Lesan, Gal·la Martí i Arnau Rius van debatre sobre l’ús del català a les xarxes socials en una xerrada seguida per molt jovent.

Les rialles van continuar divendres 6 de novembre a la taula “Informar des de l’humor. Els límits de l’humor a la xarxa”, en la qual van participar el periodista i guionista Jair Domínguez, la periodista i humorista Ana Polo, la guionista especialitzada en humor Júlia Cot, actualment al programa “Polònia”, i el director de la revista satírica d’humor El Jueves, Guille Martínez-Vela. Aquesta taula va arrabassar el centenar de seguidors, i va estar moderada de nou per la periodista Mariola Dinarès. Abans, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el secretari de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, David Ferrer; i el director de la Catosfera, Joan Camp van agrair la celebració de la Catosfera en un context tan complicat per la difusió de la cultura i el coneixement.

El matí de dissabte 7 de novembre, el darrer dia del cicle de debats en línia, va comptar amb una proposta més especialitzada sobre posicionament web en català. L’auditori Josep Irla va acollir el SEODay, un matí de xerrades sobre diferents estratègies de posicionament SEO amb professionals de primer nivell com Marcos Herrera, Ivan García i Marc Cruells. Aquestes xerrades van arribar als 300 seguidors i van demostrar que la població catalana està molt interessada a conèixer la Internet catalana.

Finalment, la tarda de dissabte va comptar amb una taula sobre periodisme en el marc de la covid-19 amb periodistes de renom com Xavier Graset, director i presentador del programa “Més 324” del canal informatiu 3/24; Francesc Canosa, director del magazín La Mira; Nausícaa Hernández, periodista de la Televisió de Girona; i Roger Tugas, periodista de Nació Digital. Amb la moderació de la periodista Georgina Ferri del Diari ARA, les ponències van reflexionar sobre els impactes de la pandèmia en l’exercici del periodisme. Aquesta taula va ser virtual i també va comptar amb un seguiment d’un centenar de persones.

Aquesta 12a edició de la Catosfera ha estat patrocinada per Fundació .Cat, Internet Society, AMIC, Renfe, Co-Work Nexus, L’Hòstia i TeGust. Els mitjans oficials són Catalunya Ràdio, el Diari Ara, Nació Digital, La Mira i El Punt Avui. La Catosfera està organitzada per l’Associació Catosfera i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona i la Generalitat de Catalunya.

Recull de premsa de l’edició 2020 de la Catosfera. 

Organitzador

Associació Catosfera
Associació Catosfera

Col·laboradors

Ajuntament de Girona
Ajuntament de Girona
Generalitat de Catalunya
Generalitat de Catalunya

Patrocinadors

Fundació punt cat
Fundació punt cat
ISOC
ISOC
AMIC
AMIC
RENFE
RENFE
Cowork Nexus
Cowork Nexus
L'Hòstia
L'Hòstia
Tegust
Tegust

Mitjans oficials

Catalunya Ràdio
Catalunya Ràdio
ara
ara
Nació Digital
Nació Digital
El Punt Avui
El Punt Avui
LA MIRA
LA MIRA
Fibracat TV
Fibracat TV

Agraïments

Digitals Girona
Digitals Girona
Dobleseo
Dobleseo
Fundació Nord
Fundació Nord

Membre de

Cens d'entitats de foment de la llengua catalana
Cens d'entitats de foment de la llengua catalana